Είδες την νέα διαφήμιση της ΔΕΗ; Είδες την Ελενίτσα “μας”;
Εν μέσω της καλοκαιρινής ραστώνης και με τους ανεμιστήρες να έχουν αντικαταστήσει το air condition (κυρίως για οικονομικούς λόγους, γιατί μπροστά στην τσέπη τύφλα νάχει η υγεία) εμφανίζεται η Ελενίτσα “μας” σε διαφήμιση της ΔΕΗ. Ναι, η λαική Ελένη του Κωνσταντίνου. Εμφανίζεται απ’ το πουθενά να μας πει το πόσο δίπλα μας είναι η “Δημόσια” Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Μας μιλάει κατάματα και μας θυμίζει ποιος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες, και τις κάνει δόσεις, ναι τις δυσκολίες. Ποιος άλλος, η ΔΕΗ.

Μάλλον ο διαφημιστικός χρόνος δεν έφτανε και δεν πρόλαβε να διαφημίσει τις άλλες υπηρεσίες που παρέχει η κατακερματισμένη και ξεπουλημένη ΔΕΗ. Δεν πρόλαβε να μας πει για τις διευκολύνσεις που παρέχουν οι εισπρακτικές εταιρείες που παίρνουν τον κοσμάκη και τον απειλούν για τα χρέη του. Δεν μας μίλησε για τις διάφορες παράνομες χρεώσεις που μας επιβάλλονται μέσα από τα, κατά τα άλλα κοινωνικά τιμολόγια, όπως τα γιούργια που δίνουμε για τις επενδύσεις ΒΑΠΕ. Δεν πρόλαβε να μας αναφέρει τους διάφορους συνδικάλες που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα και κατάφεραν να ανελκυθούν στις θέσεις εξουσίας. Δεν ανέφερε ούτε τις χιλιάδες οικογένειες που ζούν χωρίς ρεύμα, μα ούτε τους νεκρούς από τα κομμένα ρεύματα, όπως πέρυσι η χανιώτισα παραπληγική που την σκότωσαν με το να σταματήσουν τα μηχανήματα που την κρατούσαν στην ζωή.

Είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες θα είναι οι καταναλωτές που θα βλαστημάνε την Ελενίτσα κάθε φορά που θα βλέπουν την διαφήμιση. Αλλά με βλαστήμιες δεν γίνετε τίποτα… Ούτε η Ράντου φταίει που έχει πατώσει, και μακάρι εκεί να μείνει. Φταίμε εμείς που δεν κάνουμε μια οργανωμένη και κοινωνική στάση πληρωμών προς το κράτος απ την στιγμή που το κράτος μας το κάνει ήδη εδώ και χρόνια. Που δεν αντιλαμβανόμαστε την δύναμη μας αλλά και την εκμετάλλευση που ζούμε…

Άντε η επόμενη διαφήμιση να βγεί τον Δεκέμβριο και να είναι για το κοινωνικό πετρέλαιο.

Advertisements